Évgyőztes kutyák és Év tenyésztője pályázati kiírás


Kedves Egyesületi Tagok!

"ÉV KUTYÁJA" valamint az "ÉV TENYÉSZTŐJE" cím

pályázati- és pontszámítási feltételei

az Ázsiai Törpekutyák és Bichonok Fajtagondozó Egyesületénél az alábbiak szerint lettek meghatározva!

Egy fajtán belül kiadható címek:

"Év legeredményesebb HOBBI kutyája"

"Év legígéretesebb kölyök kan kutyája"

"Év legígéretesebb kölyök szuka kutyája"

"Évgyőztes Fiatal Kan"

"Évgyőztes Fiatal Szuka"

"Évgyőztes Felnőtt Kan"

"Évgyőztes Felnőtt Szuka"

" Évgyőztes Veterán kan"

Évgyőztes Veterán szuka "

Best Fajta

Az Év TOP 1 kutyája

Általános pályázati szabályok:

A pályázatba beírt eredmények az FCI kiállítási szabályzatában leírt kiadható címeknek megfelelően legyenek beazonosíthatóak (CAC, CACIB, BOS, BOB, stb…) kivétel a Hobbi kategóriában. A kiállításokon a kiállítónak célszerű a körből való kijövetel előtt ellenőriznie a bírálati lap tartalmát. 

A bírálati lapok valóságtartalmáért a pályázó felelős.

A BOG, Res. BOG, BIS, Res. BIS eredményeket a kiállítás napján a teljesítmény füzetben illetve bírálati lapra való beírással, lepecsételve és aláírva, a pályázathoz másolatban csatolva tudjuk elfogadni.

A Champion címekért és a szűrővizsgálatokért járó pontok hozzá lesznek adva a kiállításokon összegyűjtött  pontokhoz, így kapjuk meg a végleges pontszámot. 

Szűrővizsgálatok nem lehetnek 3 évnél idősebbek.

MENTES szűrővizsgálatoknál a következő csoportokat fogadjuk el: 

(csoportonként 100 pont jár így összesen 600 pont kapható a szűrésekért)

- Patella

- Diszplázia (könyök és csípő)

- Szem szűrések 

- Neurológiai szűrések

- Szív szűrések

- Egyéb szűrések


Champion címek csak a tárgyévben szerzett és keltezett címek lehetnek, amelyeket az adott korosztályban leadott pályázatnak megfelelően vesszük figyelembe.

Nem fogadható el: pl. Üzbegisztán szépe vagy Balkán bajnoka kutya címek és a különböző winner címek stb... 

Kizárólag csak az FCI és tagországai champion címei fogadhatók el.

Championoknál a következőket vesszük figyelembe:

A MEOESZ által kiállított Champion bizonyítványokat ( kivéve más klubok), ÁBE által kiállított bizonyítványokat darabszámtól függetlenül.

FCI és tagországai által kiállított champion bizonyítványokból:

-FCI Interchampion bizonyítványok

- Tagszervezetek által kiállított bizonyítványokból országonként 2-2 champion bizonyítványt fogadunk el, korosztálynak megfelelően.

Pontazonosság esetén az a kutya kapja a címet, amelyik több ÁBE kiállításon vett részt az adott évben. Amennyiben ez is egyezik, akkor az kapja, aki ÁBE Klub győztes címet szerzett az évben vagy ennek hiányában az, aki több spec. győztes címet kapott. Amennyiben nem rendelkezik egyik kutya sem klub vagy Spec. győztes címmel, akkor az ÁBE rendezvényein elért magasabb pontszám dönt.

A pályázatban szereplő kutyát valamelyik osztályban legalább 1 alkalommal be kell mutatni az ÁBE által szervezett kiállításokon eredménytől függetlenül. Egy kutyával mind az Év Fiatal Kutyája, mind az Év Felnőtt Kutyája címet meg lehet pályázni, amennyiben a kiírásban szereplő feltételeknek egyaránt eleget tesz. Új tagok esetében, csak az egyesületbe való belépés utáni eredményeket számítjuk be, de ha valaki megfizeti a "Pályázatra jogosító díjat", ami 10 000.- forint/kutya, akkor a korábbi eredmények is beszámíthatók. 

Csak olyan nevezéseket fogadunk el, ahol a kutya származási lapján a tulajdonos neve megegyezik a pályázó, illetve a klubtag nevével. Amennyiben több tulajdonos van, a társtulajdonos esetében legalább pártolótagsággal kell rendelkeznie. Más Magyar klub vagy speciális kiállítások esetében csak a Kitűnő, CAC, BOS és BOB címek számolhatók el a CAC kiállításokra megadott pontokkal megegyezően. A Spec.győztes, Klubgyőztes és a BIS eredményeket nem fogadjuk el.

A másolatok jól látható példányok legyenek. Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy a fotózott dokumentumok beküldését mellőzni szíveskedjen!!! Szkennelt vagy fénymásolt jól látható és olvasható másolatokat fogadunk el. A nevezési lapok eredeti formában maradjanak. Magyar tulajdonban lévő import kutyák esetében csak honosított kutyákkal lehet pályázni. Külföldi tulajdonban lévő kutyával is lehet pályázni, amennyiben a tulajdonos (ok) illetve a kiállítási eredmények minden pályázati követelménynek megfelelnek.

A NEVEZÉS TOVÁBBI FELTÉTELE, AZ ÉVADZÁRÓ RENDEZVÉNYEN VALÓ MEGJELENÉS!

Díjakat nem postázunk!

"Év legeredményesebb hobbi kutyája"

kizárólag az egyesület gondozásában lévő fajtákhoz tartozó hobbi kutyák esetében.

Nincs minimális pontszám, de legalább 1 ÁBE kiállításon be kell mutatni a kutyát és a tulajdonosnak minimum pártoló tagsággal kell rendelkezni.

"Év legígéretesebb kölyök kan és szuka kutyája"

az egyesület gondozásában lévő fajták 3-tól 9 hónapos korig szerzett eredményeik alapján. Nincs minimális pontszám, de minimum 3 FCI és tagországai által rendezett kiállításon, vagy 2 ABE kiállításon való bemutatás szükséges .

Év tenyésztője pályázathoz nem számítható be!

Csak azok a kiállítási eredmények számítanak, amelyeket minor puppy vagy puppy osztályokban szerzett a kutya. 

Az "Év Fiatal kan és szuka kutyája"

Az Év Fiatal kanja és szukája címhez minimum 3 kiállítás és egyaránt minimum 300-300 pontot kell elérni. A pályázatban maximum 13 db eredmény számolható el, melyből 3 db ÁBE és 10db FCI tagszerveztei által rendezett kiállítások eredményei számolhatók be. Csak azok a kiállítási eredmények számítanak, ahol fiatal osztályban indult a kutya. Feltétel, hogy a pályázatban szereplő kutyát legalább 1 alkalommal be kell mutatni az ÁBE által szervezett kiállításon (eredménytől független) , de a más osztályokban elért eredmény nem számítható be.

Az "Év Felnőtt kan és szuka kutyája"

Év felnőtt kan kutyája címhez min. 5 kiállítás és min. 500 pontot kell elérni.

Év Felnőtt Szuka kutyája címhez min. 5 kiállítás és min. 300 pontot kell elérni.

A pályázatban maximum 13 db eredmény számolható el, melyből 3db ÁBE és 10db FCI tagszerveztei által rendezett kiállítások eredményei számolható el. Csak azok a kiállítási eredmények számítanak, ahol növendék-, nyílt-, vagy győztes osztályban indult a kutya.

Feltétel, hogy a nevezett kutyát valamelyik osztályban legalább 1 alkalommal be kell mutatni az ÁBE által szervezett kiállításon (eredménytől független), de ha nem a kornak megfelelő osztályban indult, nem számolható be.

Az "Év Veterán Kan és Szuka Kutyája"

Az Év Veterán kanja és szukája címhez egyaránt minimum 300-300 pontot kell elérni. Csak azok a kiállítási eredmények számolhatók el, ahol veterán osztályban indult a kutya és legalább 1 ÁBE által rendezett kiállításon vett részt (eredménytől függetlenül), de ha nem veterán osztályban indult, akkor az az eredmény nem számolható el.


Év Tenyésztője címhez:

Az Év Tenyésztője cím pályázatához a minimális pontszám 700 pont, mely a pályázatban részt vevő kutyák, kutyánként elért:

kiállításon elért pontszámok átlaga + szűrésieredmények pontszáma + champion címekért járó pontok + tenyészcsoportban szerzett eredményekért járó pontok.

Minimum 3 saját tenyésztésű kutyával lehet pályázni.

Az 1. kutyának

minimum 5 db kiállítási eredmény:

melyből minimum 2 db ÁBE és 3 db FCI és tagszervezetei

vagy

minimum 4 db eredmény, melyből

- 3 db ÁBE és 1 db FCI és tagszervezetei által rendezett kiállítási eredmény,

a 2.kutyának

minimum 4 db eredmény

- melyből 1 ÁBE és 3 db FCI és tagszervezetei által rendezett kiállítási eredmény,

 vagy

minimum 3 db eredmény:

melyből mindegyik ÁBE kiállításokon szerzett.

a 3. kutyának

minimum 2 db osztály győztes eredménnyel, bármelyik FCI és tagszervezetei által rendezett kiállításról.

Minden további kutyának minimum 1 db osztály győztes eredménnyel kell rendelkeznie.

 

A címért pályázni több fajtával is lehet, de a 700 pontot külön - külön el kell érni fajtánként!

A pályázat további feltétele: A tenyésztő ÁBE tagsága


Best Fajta

Egy fajtán belül a legtöbb pontot elért fiatal, felnőt vagy veterán Évgyőztes kutya kapja.

TOP kutya

A legtöbb pontot szerzett BEST kutya, ha egy kutyát több pályázatban is indítanak, akkor a legtöbb pontot szerzett pályázat számít.
Nevezések postára adásának határideje:

 január 05 24:00 óráig.

A nevezéseket Ifj. Madarász Jánosné 8000 Székesfehérvár Határ utca 50. címre kérjük postai úton elküldeni!

A fotókat továbbra is az abeevkutyaja@gmail.com e -mail címre várjuk!

A pályázatokban szereplő kutyákról kérünk 1 db jpeg. file fotót, amelynek a file név a kutya teljes törzskönyvi neve legyen. Lehetőleg csak a kutyát tartalmazza és az jó minőségű nagy felbontású kép legyen!

Az év tenyésztője címek díjaihoz pedig 1 db a tenyésztőt, tenyésztőket ábrázoló fotót kérünk, lehet kutyával vagy több kutyával együtt.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást elsősorban

Ifj. Madarász Jánosnétól 30-757-90-98 tel. számon.


A határidőn túl, vagy hiányosan beadott pályázatokat NEM tudjuk elfogadni.

Díjakat ünnepélyes keretek között csak a helyszínen adunk át!

Azon személyek, akik egyéb elfoglaltság miatt nem tudnak a rendezvényen részt venni, meghatalmazással megbízhatnak más személyt, de ebben az esetben is 1 főre eső részvételi díj megfizetésére kötelezettek abban az esetben is, ha a meghatalmazott egyébként is saját jogán részt venne az ünnepi vacsorán!

A pályázat beérkezéséről mindenki visszaigazolást kap, de a nyertesek előre nem lesznek értesítve, mindenki a helyszínen fogja megtudni az eredményeket.

Év kutyája címek esetében 1. - 3. helyezések

az

év tenyésztője címek kiadása esetében csak I. helyezések részesülnek díjazásban!


Szeretettel várunk az ünnepségre minden ÁBE tagot, azokat is, akik nem pályáztak, de szeretnének egy hangulatos szép estét eltölteni az ünnepeltek és meghívott vendégeink körében!

ÁBE elnöksége