Tulajdonos változás

FCI származási lappal (törzskönyv) rendelkező ebek tulajdonjog átíratása az eb átvételének, vagy a származási lap kézhezvételének 30. napjáig a vevőnek kötelessége a tulajdonjog átíratása. Az új kutyatulajdonosok ezt a következők szerint tehetik meg:

1; Az eb tenyésztőjétől vagy korábbi tulajdonosától kapott származási lapot és a Tulajdonjog - Változás átvezetési kérelem nevű dokumentumot ( letölthető itt: https://www.kennelclub.hu/index.php?link=letoltheto_dokumentumok&m=54 ) kitöltve, letanúzva, aláírva postai úton ajánlott küldeményként el kell küldeni az egyesület részére. (címet lásd a KAPCSOLAT menü pont alatt). Ezt a dokumentumot a kiskutya átadásakor minden tenyésztőnek kötelessége kitöltve, aláírva a kiskutyával átadni, amennyiben ezt a tenyésztő elmulasztotta akkor vegye fel vele a kapcsolatot, hogy ezt pótolja!

2; Az egyesület számlájára át kell utalni az átíratási díjat. Egyesületi tagok esetében 5000 Ft, nem tagok esetében 10 000 Ft -ot. Közleményben kéjük beírni:" tulajdonjog változás" és a kutya törzskönyvi nevét. Az átutalási bizonylatot e -mailben abeinfo2014@gmail.com címre pdf formátumban kérjük elküldeni. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az adásvételi szerződés az eladó és a vevő közötti megállapodás, amely a tulajdonjog átíráshoz nem elfogadható dokumentum!

3; Az egyesület részéről a származási lapon megtörténik az új tulajdonos felrögzítése és ezt követően postai úton ajánlott küldeményben megküldi azt az új tulajdonos részére.

Figyelem!

Ezt az átírást nem szabad összetéveszteni az állatorvosnál történt oltási kiskönyvben és a chip adataiban történt átírással!